מתכון ללחם כפרי מקמח לבן

את המתכון הזה אני עושה כבר שנים והוא תמיד אבל תמיד מצליח! כתבתי לכן מתכון מפורט כך שגם אתן תוכלו להנות מהלחם המשגע הזה 

המרכיבים:
500 גרם קמח לבן/כוסמין לבן
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
שליש כוס מים חמימים
(יש מים נוספים בהמשך)
כפית מלאה מלח
300 מל מים (כוס וחצי)
3 כפות זיתים
כפית סולת/קמח דורום

אופן ההכנה:
בקערית מים מניחים שמרים סוכר ושליש כוס מים חמימים. מערבבים ומניחים בצד.

בקערה נוספת מניחים קמח ומלח ומערבבים.
מוסיפים את השמרים שתססו בינתיים לקערת הקמח ומערבבים.
מוסיפים את כמות המים הנוספת (300 מל) ומערבבים עד הטמעת הקמח.                                                                                                                                                                     מערבבים את הזיתים והסולת ומוסיפים לבצק. מערבבים רק עד הטמעה.

מורידים את הבצק למשטח מקומח מאוד!
יוצרים כדור ומניחים על נייר אפייה.
 מכסים ומתפיחים כשעה וחצי (בחורף שעתיים).                                                                                                                                                                                                                        מעבירים את הלחם עם נייר האפייה לסיר.

מחממים תנור ל 230 מעלות חום סטטי.
מכסים ומכניסים לתנור.

ניתן ליצור חתכים על הבצק עם סכין חדה

אופים כ 35 דקות ומסירים את המכסה.
אופים עוד 10 דקות או עד הזהבה עמוקה.
מומלץ לצנן את הלחם על רשת!