מתכון לפוקאצ'ה אוורירית:
חצי קילו קמח
2 כוסות מים פושרים
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
כף שמן זית
כפית דבש
לפיזור מעל:
שמן זית
רוזמרין
טימין
מרווה
אופן ההכנה:
נשים בכוס את השמרים, הדבש והמים ונערבב. נשים בצד ל7 דקות עד שנוצר קצף.
בקערה נשים את הקמח והשמן, נוסיף את תערובת השמרים ונערבב היטב. נשים למנוחה של 10 דקות.
כעבור 10 דקות, נבצע stretch and fold ממש כמו בסרטון כשנמתח את הקצוות של הבצק בעזרת ידיים רטובות ונהפוך את הבצק. נשים לעוד 10 דקות ונחזור על פעולה זו עוד 3 פעמים.
נשים את הבצק בסיר/ קערה גדולה ואטומה להתפחה של 12-48 שעות במקרר.כעבור 24 שעות נשמן תבנית עם נייר אפייה, נשים את הבצק, נקפל משני צידיו ונהפוך אותו. נניח להתפחה נוספת של שעתיים.
נתפיח בטמפרטורת החדר כשעתיים. כעבור שעתיים ניצור בועות על ידי לחיצות על הבצק עם הידיים, נפזר שמן ותוספות שנרצה.
נחמם תנור על 220 מעלות ונכניס את הפוקצה ל20 דקות בתחתית התנור.
מתכון לפוקאצ'ה אוורירית:
חצי קילו קמח
2 כוסות מים פושרים
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
כף שמן זית
כפית דבש
לפיזור מעל:
שמן זית
רוזמרין
טימין
מרווה
אופן ההכנה:
נשים בכוס את השמרים, הדבש והמים ונערבב. נשים בצד ל7 דקות עד שנוצר קצף.
בקערה נשים את הקמח והשמן, נוסיף את תערובת השמרים ונערבב היטב. נשים למנוחה של 10 דקות. כעבור 10 דקות, נבצע stretch and fold ממש כמו בסרטון כשנמתח את הקצוות של הבצק בעזרת ידיים רטובות ונהפוך את הבצק. נשים לעוד 10 דקות ונחזור על פעולה זו עוד 3 פעמים. נשים את הבצק בסיר/ קערה גדולה ואטומה להתפחה של 12-48 שעות במקרר. נשמן תבנית עם נייר אפייה, נשים את הבצק, נקפל משני צידיו ונהפוך אותו. נתפיח בטמפרטורת החדר כשעתיים. כעבור שעתיים ניצור בועות על ידי לחיצות על הבצק עם הידיים, נפזר שמן ותוספות שנרצה. נחמם תנור על 220 מעלות ונכניס את הפוקצה ל20 דקות בתחתית התנור.
@shiranyy_ מתכון לפוקאצ׳ה קראנצ׳ית כי הפצצתם אותי בבקשות! תשמרו✨ מתכון: חצי קילו קמח 2 כוסות מים פושרים 2 כפיות שמרים יבשים 2 כפיות מלח כף שמן זית כפית דבש לפיזור מעל: שמן זית רוזמרין טימין מרווה אופן ההכנה: נשים בכוס את השמרים, הדבש והמים ונערבב. נשים בצד ל7 דקות עד שנוצר קצף. בקערה נשים את הקמח והשמן, נוסיף את תערובת השמרים ונערבב היטב. נשים למנוחה של 10 דקות. כעבור 10 דקות, נבצע stretch and fold ממש כמו בסרטון כשנמתח את הקצוות של הבצק בעזרת ידיים רטובות ונהפוך את הבצק. נשים לעוד 10 דקות ונחזור על פעולה זו עוד 3 פעמים. נשים את הבצק בסיר/ קערה גדולה ואטומה להתפחה של 12-48 שעות במקרר. נשמן תבנית עם נייר אפייה, נשים את הבצק, נקפל משני צידיו ונהפוך אותו. נתפיח בטמפרטורת החדר כשעתיים. כעבור שעתיים ניצור בועות על ידי לחיצות על הבצק עם הידיים, נפזר שמן ותוספות שנרצה. נחמם תנור על 220 מעלות ונכניס את הפוקצה ל20 דקות בתחתית התנור. #פוקאצה #פוקאצ׳ות #פוקאצה_בייתית #פוקאצות #foccacia #foccaciatok #foccaciabread #foccaciarecipe #foccaciabreadrecipe #foccaciaart #foryourpage #פוריוישראל #פוריוכיאנחנוחיילים #הסלמהבדרום #israelinwar2023 #israeltiktok #breadmaking #breadtok #breadrecipe #foodphotography #foodbloggers #טיקטוקישראל #מבשלים_עם_טיקטוק ♬ Vintage - Cōrt