מתכון לחלה אוורירית

 המתכון המנצח שלי לחלה אוורירית, מתכון של אמא לינה שלי היקרה שלימדה אותי מילדות, תמיד הכניסה את השבת עם ריח אפייה של חלות טעימות וטריות. אני אופה אותו כבר שנים והגיע הזמן שגם אתן תהנו ממנו ותכינו לכבוד שבת! *הכוס מדידה שבמתכון היא כוס חד״פ לשתיה חמה*

רכיבים:

2 קילו קמח מנופה

4 כפות שמרים יבשים

1 ו1/3 כוסות שמן

כוס סוכר

2 כפות מלח

5.5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

  • בקערה נניח שמרים, סוכר, ומים ונערבב יחד ונניח ל7 דקות עד היווצרות בועות.
  • נוסיף קמח, שמן ומלח ונתחיל בלישה על מהירות נמוכה עד איחוד, אחרי שהבצק התאחד נעלה את עוצמת המיקסר ללישה של 10 דקות.
  • נניח את הבצק בקערה משומנת ונתפיח עד הכפלת הנפח כשעה לפחות.
  • לאחר התפחת הבצק נשקול ונחלק את הבצק לכדורים בגודל שווה (100-120 גרם).
  • כל כדור נרדד על משטח עם טיפה קמח ובעזרת הידים נגלגל לרצועה אחידה וארוכה, מהרצועות נקלע לצמות ונסדר על תבנית עם נייר אפיה ונתפיח בערך 45 דקות עד שתפחו.

הקליעה המצורפת היא קליעה מ-6 רצועות ופירוט שלה נמצא בעמוד של חלה מ-6 רצועות.

  • לציפוי – בקערה נניח מים וסילאן ונשקשק לאיחוד. נבריש את החלות בעדינות ונפזר מעל שומשום או כל תוספת שאוהבים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו, 20 דקות או עד שהחלות שזופות מאוד.
    זה הכל תהנו!

אופן ההכנה:

  • בקערה נניח שמרים, סוכר, ומים ונערבב יחד ונניח ל7 דקות עד היווצרות בועות.
  • נוסיף קמח, שמן ומלח ונתחיל בלישה על מהירות נמוכה עד איחוד, אחרי שהבצק התאחד נעלה את עוצמת המיקסר ללישה של 10 דקות.
  • נניח את הבצק בקערה משומנת ונתפיח עד הכפלת הנפח כשעה לפחות.
  • לאחר התפחת הבצק נשקול ונחלק את הבצק לכדורים בגודל שווה (100-120 גרם).
  • לאחר התפחת הבצק נשקול ונחלק את הבצק לכדורים בגודל שווה (100-120 גרם).
  • כל כדור נרדד על משטח עם טיפה קמח ובעזרת הידים נגלגל לרצועה אחידה וארוכה, מהרצועות נקלע לצמות ונסדר על תבנית עם נייר אפיה ונתפיח בערך 45 דקות עד שתפחו.
  • לציפוי – בקערה נניח מים וסילאן ונשקשק לאיחוד.
  • נבריש את החלות בעדינות ונפזר מעל שומשום או כל תוספת שאוהבים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו, 20 דקות או עד שהחלות שזופות מאוד.
    זה הכל תהנו!.

בעמוד הטיקטוק שלי תמצאו סרטונים נוספים שקשורים למתכון לחלה אוורירית